توهین لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه به ایرانیان با انتقادهای گستردهای روبرو شده است
آفتابنیوز : سرویس بین الملل- اظهارات یک سناتور جمهوریخواه امریکایی که در شبکه خبری "فاکس نیوز" مطرح شد، آن هم به شوخی، باعث موجی از واکنشها در شبکههای اجتماعی علیه او شده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ سناتور "لیندسی گراهام" روز سهشنبه در گفت و گو با شبکه خبری آمریکایی "فاکس نیوز" با حالتی تمسخرآمیز گفت، اگر آزمایش دیانای بدهد، شاید ایرانیبودنش ثابت شود و این وحشتناک است.
لیندسی گراهام این شوخی زننده را در واکنش به انتشار آزمایش دی ان ای سناتور دموکرات "الیزابت وارن" به زبان آورد.
براساس این گزارش "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا روز گذشته در جمع خبرنگاران از الیزابت وارن نماینده دموکرات سنا درخواست کرد تا آزمایش دیانای بدهد.
گراهام برای برخورد با این مسئله با حالت طعنه، نوشت که گراهام هم گفته باید آزمایش دی ان ای بدهد.
گراهام در این برنامه تلویزیونی گفت:"من آزمایش دی ان ای خواهم داد. به من گفته شده که مادر بزرگم شاید یک "چروکی" (نام یکی از قبایل سرخپوست در آمریکا) باشد. ممکن است که این فقط یک حرف و ادعا باشد. با این حال تا چند هفته آینده به این موضوع پی میبرید. من واقعا زیاد به این مسئله فکر نکردم.اما این مسئله درباره وارن هم کمتر از یک درصد است. ولی فکر میکنم میتوانم او را شکست دهم".
گراهام در خاتمه این گفتوگو با طعنه به همکار دموکرات خود در زمینه پی بردن به هویت واقعی وی، با طرح طعنه زننده درباره ایرانیان گفت: "من شاید ایرانی باشم و این وحشتناک است".
یکی از مجریان برنامه اما خطاب به گراهام گفت: "ایرانیان مردمان بزرگی هستند...". گراهام نیز در پاسخ گفت:"درست است..".
نشریه "هیل" مینویسد: "این سخنان نیز طعنهآمیز و حاوی کنایه بود". این نشریه می نویسد واکنش کاربران شبکه های اجتماعی به این اظهارات گراهام شدید بود. "یارا شهیدی" بازیگر ایرانی سخنان او را "رقتبار، نژادپرستانه و متعصبانه" دانست.
"الیور دارسی" مجری "سی ان ان" در توئیتر نوشت: "والدین من هر دو از ایران به امریکا مهاجرت کردند. بسیاری از اقوام من از ایران به اینجا آمدهاند. چه اشکالی دارد که ریشه و نژاد فردی ایرانی (پرشین) باشد"؟ او در توئیت او افزوده است:"این اظهارات گراهام و خندههای پس از آن ناخوشایند بود".
یک کاربر آمریکایی در توئیتر با نام "جو اسکاربورو" نوشت: "آیا وحشتناک است که نژاد شما متعلق به یکی از بزرگترین تمدنها در تاریخ جهان باشد. وای خدای من! لیندسی کمی کتاب تاریخ بخوان".
در همین حال، "جمال عبدی" از بنیانگذاران شورای ایرانی - امریکایی در بیانیهای اظهارات گراهام را نژادپرستانه خوانده و خواستار عذرخواهی این سنارتو امریکایی شده است. او افزوده است: "این نخستینباری نیست که گراهام به ایرانیان توهین میکند. او در سال 2015 میلادی گفته بود میدانم که ایرانیان مردمانی دروغگو هستند و این را از تجربه دیدارش با ایرانیان در سالن استخر پدرش فهمیده بود. اگر شما چنین نگاه متعصبانهای نسبت به ایرانیان دارید، شایستگی حضور در سنا را ندارید؛ جایی که تصمیمات و رای نمایندگاناش بر سرنوشت میلیونهای ایرانی در داخل و خارج از ایران تاثیرگذار است. او باید به خاطر اظهارات خود عذرخواهی کند. جامعه ایرانیان امریکا چنین نژادپرستیای را فراموش نخواهد کرد".
"کوین بیشاپ"، سخنگوی لیندسی گراهام اما در پاسخ به بیانیه جمال عبدی گفت: "این نخستین باری نیست که این گروه به دنبال تحریف سخنان سناتور گراهام درباره ایران است. هر کسی که موضوعات را دنبال میکند، میداند که سناتور گراهام احترام زیادی برای مردم ایران قائل است". او در ادامه با طرح ادعاهایی واهی علیه ایران افزوده است: گراهام در تلاش برای بازگرداندن ایران به عظمت و بزرگی دوباره خود است!
همچینن شبکه خبری "سی ان ان" گزارش می دهد که بعضی از چهرههای ممتاز صنایع به خصوص در عالم فناوری اطلاعات به این سخنان تاختهاند.
امید کردستانی، رئیس اجرایی توئیتر که در ایران متولد شده، نوشت که سناتور گراهام "باید عذرخواهی کند." او در توئیتی از این سناتور خواست "لطفا از این پس در حفظ بهترین ارزشهای کشور بزرگ ما (آمریکا) و نهادهای آن بکوشید."
هادی پرتوی مدیر عامل موسسه غیرانتفاعی "Code.org" و برادرش علی از بنیانگذاران این موسسه هم آن اظهارات را اهانتآمیز دانستند. این موسسه به معرفی برنامههای علوم کامپیوتری در مدارس کمک می کند.
سی ان ان می نویسد که این دو برادر که در تهران متولد و در سن ۱۱ سالگی به آمریکا مهاجرت کردند در دوران اولیه کاری شرکتهای مهم فناوری از جمله فیسبوک، اوبر و دراپباکس در آنها سرمایه گذاری کرده بودند.
هادی پرتوی به سی ان ان گفت او در طول سکونت در آمریکا از اظهارات نژادپرستانهای مثل شوخیها در مورد "لزوم بمباران ایران" یا "به کشورت برگرد" بی نصیب نبوده اما افزود: "به نظر من مشکل واقعی وقتی است که رهبران کشور یعنی کسانی که قرار است سرمشق دیگران باشند، نه فقط این رفتارها را توجیه بلکه خود آن را شروع می کنند."
او گفت: "بیشتر آمریکاییها نمیدانند که شرکتهایی مثل ای بی یا دراپباکس را ایرانیها تاسیس کردهاند."